Wednesday, November 16, 2022

Konyha a nappalival: egybe vagy külön? Ötletek a kialakításhoz.

Konyha a nappalival: egybe vagy külön? Ötletek a kialakításhoz.

A témakörről írni számomra hálás feladat. Hálás azért, mert nekem személy szerint rendkívül tetszik az a lakás, otthon, ahol a konyha egybe van nyitva a nappalival. Ha lakásfelújítás előtt állsz vagy nagy álmod az, hogy az otthonodat „egy kicsit” átalakítsd, mindenképpen tárgyszerűen kell azért a dolgot látni. Éppen ezért először a konyha és a nappali fogalmát próbáljuk megfogalmazni. Hogy mik ezeknek a helyiségeknek a gyakorlatban betöltött funkciója.

A KONYHA. A háziasszony –vagy legénylakásról lévén szó- a férfi fő tere. És egyben közösségi tér is. Ha úgy vesszük, itt kezdődik, és itt ér véget a nap. Itt indul be és itt nyugszik le minden. Éppen ezért fontos, hogy színhatásban, kisugárzásban melegséget, vidámságot és egyben dinamizmust képviseljen a konyha. Na meg funkcionalizmust.  Hogy minden kéznél legyen, minden egyes dolognak helyet találjunk.

A NAPPALI. Minden esetben, bárki lakjon a lakásban, a legfőbb közösségi térnek számít. Itt folynak a beszélgetések, a nagy nevetések, vagy éppen a viták. Ha megfigyeled, ha térben el is van választva a konyha és a nappali, akkor már EGYEZŐSÉGET mutatnak a mindennapi életben betöltött funkció okán, de mi van a kellemetlenségekkel?

Gondolunk itt a sütés-főzés okozta szagokra, a háztartási eszközök zajára. Mi van, ha a konyha stílusa, jellege, megvilágítása elüt a nappaliétól?

Látod? Ha egybe is szeretnéd a két helyiséget nyitni, egyszerre több mindent kell mérlegelned magadban. Hogy mi az, ami számodra magas komfortérzettel bír, mi az ami „belefér”, hogy a konyhából egyenesen a nappali légkörébe és közegébe kerüljön.

Legjobb, ha kikéred szakember tanácsát is, aki elmondja a véleményét a két tér stílusát és berendezését illetően. A stílusban, a megvilágításban egy profi lakberendező tud Neked segíteni. De abban, hogy végig gondoltad-e, hogy miben fog változni a lakás, ha a két helyiséget egybe nyitod, már magadban kell elrendezni.

Az otthonunk hozzánk tartozik. Befolyásolja mindennapjainkat az a tér, ahol létezünk. A színek, a bútorok, az, hogy mit sugallnak a falak, a helyiségek. A megvilágítás kiemeli a színeket, és a hangulatunkat is nagyban befolyásolja. Olyan sokféle lámpa, lámpatest, lámpabúra létezik. Az egyes típusokat alaposan szemügyre kell venni, és megint csak mérlegelni kell, hogy mi illik stílus szempontjából az adott térbe és mi nem. Milyen fényt, megvilágítást képzelsz el.

Mint láthatod, teendőd akad bőven. De ha készen vagy, maga az álom! Olyan otthonod lehet, amilyenre mindig is vágytál.



Kerek beépíthető lámpák Kerek beépíthető lámpák Kerek beépíthető lámpák LED izzós beépíthető lámpák LED izzós beépíthető lámpák LED izzós beépíthető lámpák 5-nél több ágú csillárok 5-nél több ágú csillárok 5-nél több ágú csillárok

Smarter lighting

Smarter lighting

Redo Helen 01-655 modern mennyezeti lámpa / Redo / lámpák 01-655 Redo Helen 01-655 modern mennyezeti lámpa / Redo / lámpák 01-655 Redo Helen 01-655 modern mennyezeti lámpa / Redo / lámpák 01-655 Redo Helen 01-655 modern mennyezeti lámpa / Redo / lámpák 01-655 Redo SML függeszték 01-887 SNOOT 01-887 Redo SML függeszték 01-887 SNOOT 01-887 Redo SML függeszték 01-887 SNOOT 01-887 Redo SML függeszték 01-887 SNOOT 01-887

KWf676ee03ed1572b0ed5a61f6a8bc76ae

No comments:

Post a Comment

Kreatív ügynökség - bérelhető weboldal készítés

Keresőoptimalizált bérelhető weboldal készítés kontra saját weboldal Az elmúlt időszakban megnövekedett az igény a céges bemutatkozó web...